Eίμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και διαθέτω πτυχίο Διαιτολογίας και Διατροφής από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Η πτυχιακή μου εργασία και μελέτη αφορούσε τα εργαλεία αξιολόγησης της θρεπτικής κατάστασης των παιδιατρικών ασθενών.

Έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχω λάβει ειδίκευση στην “Εφαρμοσμένη Διατροφή και Δημόσια Υγεία” από το τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έλαβα εξειδικευμένη επιμόρφωση πάνω στον τομέα της Παιδικής Παχυσαρκίας, στην Κλινική Διατροφή και στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας κατόπιν παρακολούθησης των αντίστοιχων προγραμμάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

ntaoula-office

Το 2013 εργάστηκα στο τμήμα διατροφής του Γ.Ν.Θ. Γεώργιος Γεννηματάς, ανοίγοντας νέους προσωπικούς ορίζοντες πάνω στην προσέγγιση της διατροφικής φροντίδας ασθενών.

Έκτοτε, η επαγγελματική μου δραστηριότητα περιλαμβάνει, πέραν του σχεδιασμού διαιτολογίου, συνεργασία με γυμναστικές ακαδημίες και γυμναστήρια, ανάλυση και σχεδιασμό μενού εστιατορίων, διατροφική εκπαίδευση και συμμετοχή σε ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια.

Φιλοσοφία- Σκοπός

Ο λόγος για τον οποίο έγινα διαιτολόγος, είναι η αγάπη μου για τον άνθρωπο αλλά και το φαγητό. Ανέκαθεν μου άρεσε να φροντίζω τους ανθρώπους γύρω μου, μαγειρεύοντας για εκείνους τρόφιμα γευστικά και θρεπτικά. Είναι όμορφο το να προσφέρεις κάτι που θρέφει και ωφελεί εκείνους που αγαπάς. Έτσι, η επιστήμη της διαιτολογίας για εμένα, ήταν ό,τι με ευχαριστούσε πιο πολύ.

Η ποιότητα της διατροφής είναι σημαντική για τη σωματική υγεία και τη ψυχική ευεξία. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες, μας προσφέρουν ενέργεια και όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Η διατάραξη της διατροφής μας, μέσω κακών επιλογών επιφέρει προβλήματα στην υγεία, όπως για παράδειγμα, η παχυσαρκία, ο υποσιτισμός, καρδιαγγειακά, μεταβολικά νοσήματα κ.α.

Επίσης, από την αρχή της ζωής μας, το φαγητό είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, ένας τρόπος να δείξουμε την αγάπη μας στους άλλους, ένας τρόπος να γνωριστούμε, να μεταφέρουμε στοιχεία της κουλτούρας και της παράδοσης. Είναι σημαντικό λοιπόν, το να γνωρίζουμε πώς θα τραφούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο σκοπός μου λοιπόν, δεν είναι μόνο η σύνταξη ενός διαιτολογίου, που να καλύπτει τις ανάγκες του συνανθρώπου μου σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Αυτό που επιθυμώ, είναι η διατροφική εκπαίδευση του συνανθρώπου μου. Η σύνταξη του διαιτολογίου γίνεται με σεβασμό στη φιλοσοφία φαγητού του ενδιαφερόμενου, τις γεύσεις που προτιμά, το χρόνο που διαθέτει, την οικογενειακή του κατάσταση, έτσι ώστε να μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της σωστής διατροφής για το υπόλοιπο της ζωής του, χωρίς να αισθάνεται το αίσθημα της στέρησης.

Η διατροφή, είναι για τον καθένα μας, ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Ας το κάνουμε λοιπόν μαζί, γευστικό και ωφέλιμο.